Saturday, March 24, 2012

En liten oppsummering!

 Sædgås i Leirvågen

 Kortnebbgås i Leirvågen

 Grågjess på Fedje

 Svartryggerle i Sløvåg

 Hvitryggspett på Kjenes

Lappfiskand i Storavatnet

Kan jo begynne med gårsdagen. Da tok en en liten avstikker til Fedje etter dagens jobbing. Flere tidligere trekkere på plass men ingen store overraskelser. Beste fugl var nok en svartryggerle som satte seg på en telefonledning i noen sekunder før den fly videre. 

På torsdag var vårens andre hordlandsmusvåk rett over hustaket mitt :)

På tirsdag fikk jeg konstatert at smålomparet i Fjellangsvågen er tilbake på sin vante plass.
På tirsdag var fremdeles en kortnebbgås og en sædgås på innmarka i Leirvågen. Så etter dag og, men de har nok stukket. Sanglerka sang høyt og tydelig på Keilen. Det gjorde den og på Lygra på onsdag. Kun et individ begge steder, men det er jo tidlig enda. 

I dag dukket det opp en svartryggerle på fergekaien i Sløvåg. Her var det svartryggerle også i fjor.

Smålomparet la også i dag midt ute på Fjellangsvågen. Videre på min ferd hjem etter jobb svingte jeg innom edelløvskogen på Kjenes. Her var det både hvitryggspett og grønnspett. Når jeg kjørte forbi Storavatnet ved Søreide lå det en enslig liten fugl midt ute på vannet. Tenkte at det var en kvinand, men stoppet uansett for å kikke kjapt over resten av vannflaten. Stor var overraskelsen når det viste seg at den enslige fuglen var en hunnfarget lappfiskand. Den samme som tidligere har vært i Eikangervåg?

Friday, March 9, 2012

Grunnosen, Austrheim og Eikanger-Hjelmås, Lindås

Lørdag  25 februar var jeg kjentmann for en filmfotograf som ville prøve å filme oter under vann! Oter fant vi flere av, men undervannsopptak blei det lite av denne dagen. Fokuset var jo naturlig nok ikke 100% på fugl, men allikevel kom vi over ikke mindre enn sju horndykkere, 3 + 4. Dette er så vidt jeg har funnet ut den størst ansamlingen av arten i Hordaland noen gang. En storspove var på stedet. Denne har kanskje vært her hele vinteren? To ringduer fløy over på vei nordover.






Lappfiskand i Eikangervåg 08.03.12


Bergand hann og to toppand hanner iEikangervåg 08.03.12

Den femte mars leverte jeg båten til service på Eknes. På veien hjem la jeg veien innom Eikagervåg og Hjelmåsvågen. Teleskopet lå igjen hjemme så de ytre delen fikk jeg ikke sjekket skikkelig. Klarte allikevel å se minst 12-13 bergender midt ute på Hjemåsvågen. I brakkvannsområdet i Eikangervågen var lappfiskanda på nøyaktig samme plass som jeg fant den høst! Minst fem knoppsvaner holder seg i området.

Torsdag 08 mars var lappfiskanda fremdeles på plass. En bergand hann var og i brakkvannsområdet.