Friday, January 4, 2013

04 januar - Eikangervåg


Lappfiskand i brakkvannsområdet, Eikangervåg

Sangsvaner på Kallsåstjørni

I dag var jeg en kort tur innom Eikangervåg før jeg hentet ungene på skolen. Der var det som vanlig mange toppander og en del kvinender. Blant disse var det og et sted mellom fire og ti bergender. En flokk i fjorden kan ha vært blandet med toppender. I brakkvannsområdet var den hunfargede lappfiskanda på plass. Den var sist sett i mars i fjor.

Nytt år..nye...fugler !

Godt nytt år!




Polarmåke vest av Fedje



Sædgjess og kortnebbgås på Toska


Skjærpiplerke på Marøy

Det vil jo vise seg etterhvert, hvor mange nye det blir :-) Alltid kjekt å få kryss for Nordhordland, Hordaland eller Norge, men det viktigste er å ha det hyggelig på tur og slappe av med hobbyen(e) sin(e).
I år kommer det til å bli færre reine fugleturer. Til gjengjeld kommer det til å bli flere turer i skog, sjø og fjell , der fotografering av annen natur enn fugler kommer til å bli prioritert høyere.

Lenge siden sist blogginnlegg og litt av grunnen er at jeg ikke har vært veldig aktiv. Noen dukker det jo opp her og der uansett. Her er en kort oppsummering.

Som vanlig har det dukket opp dykkere og lommer i Grunnosen. Selv om dekningen (som 98% er meg) har vært dårlig, så har jeg fått registrert to dvergdykkere, en storlom (se forrige bloginnlegg), minst en smålom og minst to horndykkere. Håper å få noen turer i kajakken nå på nyåret for å få bedre kontroll med antallet overvintrende fugler.

Ombord på en råoljetanker på vei til Sture registrerte jeg den 26 oktober en polarmåke omtrent fem nautiske mil vest av Fedje. Fikk noen heller dårlige bilder...

I går var jeg en tur til bl.a. Toska på Radøy. Her har det de siste dagen vært tre sædgjess og en kortnebbgås. Se bilder. På Marøy var det to stær og det som trolig var fire skjærpiplerker på markene like ved veien.