Tuesday, January 10, 2012

Nytt år, nye muligheter... :-)

 Storspove ved Grunnosen, Austrheim

 Voksen havørn på Rotøyna, Austrheim

 Gråspett ved Kuneset på Austrheim

 Begge bildene over av varsleren fra i dag, på 
Toftegård, Austrheim.

 Varsleren på Langøyna, Austrheim

 Bergand i Ævatnet på Fonnes, Austrheim
Krykkje på Stavsundholmen, Austrheim

Er fremdeles på vakt, men har fått  brukt noen timer enkelte dager på å se etter fugl på Radøy og i Austrheim.
Fremdeles er det mye gjess på farten. På Hella på Radøy har det over en ukes tid vært både grågjesstundragjesssædgjess og ei ringgås. Flere mindre flokker med stær er det og på ferde rundt om på kysten. Største flokken jeg har sett er på 40 fugler ved Haugland. I Bøvågen er fremdels sothøne på plass. 

På Austrheim var det og grågjesssædgjess og tundragjess på Årås helt frem til helgen. Ikke sett fuglene de siste dagene. Minst en bergand hunn holder seg i Åråsvatnet. En annen bergand hunn var innom Ævatnet på Fonnes et par dager. Her brunnakkehannen fremdeles på plass. På Langøy var varsleren på plass seinest på søndag. Den femte var det en storspove ved Stavsundholmen på Toftegård. En krykkje satt ganske overraskende rett ved kaien på holmen. Dessvere har været satt en stopper for padleturer i området i nesten hele høst og vinter. Så snart været viser seg fra en bedre side tar jeg meg nok en tur i Grunnosen.
I dag dukket det opp en varsler på Kyllaren på Toftegård. Den satt i toppen av noen av de spredte løvtrærne som står igjen i hogstfeltet etter sitkagranene.  Smålommen var fremdeles på plass sør av Store Stonga. To bokfinker satt i toppen av ei gran på Utkilen. 


På Litleskare så jeg den fjerde januar en varsler i toppen av et tre mindre enn 100 meter fra huset. Allikevel var overraskelsen stor da jeg gikk på uthuset for å fylle frøautomaten to dager seinere og en varsler plutselig hoppet frem mellom beina mine. Den viste seg dessverre å ha et ødelagt øye og blei avlivet av en dyrlege seinere samme dag.  Kanskje katten har tatt den med seg og så mistet den inne på uthuset? Ligger nå i fryseren min. Kanskje blir den stoppet ut?

I går loset jeg en tanker inn til Sture. På veien hjem så jeg en jaktende tårnfalk ved Rongesundet.
På losing har jeg og sett bl.a. tre krykkjer i Fensfjorden og lomvi ved Håvarden og ved Store Stonga.

No comments:

Post a Comment