Friday, March 9, 2012

Grunnosen, Austrheim og Eikanger-Hjelmås, Lindås

Lørdag  25 februar var jeg kjentmann for en filmfotograf som ville prøve å filme oter under vann! Oter fant vi flere av, men undervannsopptak blei det lite av denne dagen. Fokuset var jo naturlig nok ikke 100% på fugl, men allikevel kom vi over ikke mindre enn sju horndykkere, 3 + 4. Dette er så vidt jeg har funnet ut den størst ansamlingen av arten i Hordaland noen gang. En storspove var på stedet. Denne har kanskje vært her hele vinteren? To ringduer fløy over på vei nordover.


Lappfiskand i Eikangervåg 08.03.12


Bergand hann og to toppand hanner iEikangervåg 08.03.12

Den femte mars leverte jeg båten til service på Eknes. På veien hjem la jeg veien innom Eikagervåg og Hjelmåsvågen. Teleskopet lå igjen hjemme så de ytre delen fikk jeg ikke sjekket skikkelig. Klarte allikevel å se minst 12-13 bergender midt ute på Hjemåsvågen. I brakkvannsområdet i Eikangervågen var lappfiskanda på nøyaktig samme plass som jeg fant den høst! Minst fem knoppsvaner holder seg i området.

Torsdag 08 mars var lappfiskanda fremdeles på plass. En bergand hann var og i brakkvannsområdet.

2 comments:

  1. Nydelige bilder du serverer her!
    En fornøyelse å følge bloggen din!

    ReplyDelete
  2. Hyggelig at du liker det du finner her! Mange av bildene som blir lagt ut her vil dukke opp i fuglegalleriet på hjemmesiden min. Den holder jeg på å oppdatere nå!

    ReplyDelete