Saturday, March 24, 2012

En liten oppsummering!

 Sædgås i Leirvågen

 Kortnebbgås i Leirvågen

 Grågjess på Fedje

 Svartryggerle i Sløvåg

 Hvitryggspett på Kjenes

Lappfiskand i Storavatnet

Kan jo begynne med gårsdagen. Da tok en en liten avstikker til Fedje etter dagens jobbing. Flere tidligere trekkere på plass men ingen store overraskelser. Beste fugl var nok en svartryggerle som satte seg på en telefonledning i noen sekunder før den fly videre. 

På torsdag var vårens andre hordlandsmusvåk rett over hustaket mitt :)

På tirsdag fikk jeg konstatert at smålomparet i Fjellangsvågen er tilbake på sin vante plass.
På tirsdag var fremdeles en kortnebbgås og en sædgås på innmarka i Leirvågen. Så etter dag og, men de har nok stukket. Sanglerka sang høyt og tydelig på Keilen. Det gjorde den og på Lygra på onsdag. Kun et individ begge steder, men det er jo tidlig enda. 

I dag dukket det opp en svartryggerle på fergekaien i Sløvåg. Her var det svartryggerle også i fjor.

Smålomparet la også i dag midt ute på Fjellangsvågen. Videre på min ferd hjem etter jobb svingte jeg innom edelløvskogen på Kjenes. Her var det både hvitryggspett og grønnspett. Når jeg kjørte forbi Storavatnet ved Søreide lå det en enslig liten fugl midt ute på vannet. Tenkte at det var en kvinand, men stoppet uansett for å kikke kjapt over resten av vannflaten. Stor var overraskelsen når det viste seg at den enslige fuglen var en hunnfarget lappfiskand. Den samme som tidligere har vært i Eikangervåg?

No comments:

Post a Comment