Saturday, June 4, 2011

04 juni - Radøy og Austrheim - ÅKERRIKSE

En nattlig tur over Radøy til Austrheim førte til flere fine bekreftelser og nye funn. Været seint på kvelden var bra med lite vind og temp på 13-14 grader. Seinere økte vinden og gjorde lytteforholdene mye verre.
På Toska, vest av Storavatnet, sang det en gresshoppesanger. Ferden videre gikk til Byrkjeland. Her sang det en gulsanger ved veien vest av vatnet. Ikke langt unna sang også en greshoppesanger. Kjørte videre via Helland mot våtmarken på Myking. På dette strekket kon nattens kjekkeste funn, en ÅKERRIKSE som sang meget aktivt ved Myking. Fikk lydopptak, se under. Den satt i forholdsvis høyt gress på slåttemark. Slåtten nærmer seg...
Som vanlig var det mange sivsangere.

På Austrheim er fremdeles Myrriksa på plass . Ved Åråsvatnet hadde sivsangeren fra sist fått selskap av en gresshoppesanger. Til slutt var jeg kjapt innom vannene på Fonnes og fikk bekreftet at trostesangeren også var på plass i nordenden av Purkebolsvatnet.

På strekket fra Fonnes til Toska er det nå trostesanger, myrrikse, åkerrikse og mange gresshoppesangere! I tillegg kommer de som ennå ikke er funnet :-)No comments:

Post a Comment