Friday, November 4, 2011

02-03 november - Fedje


Fiskemåke??? på Stormark


Steinskvett

Gråspett

Svartrødstjert

Bergender på Åråsvatnet

Tundragås

Kaie

Snøspurv

Kornkråke

Svartkråke

To fine dager på Fedje. Litt mye vind, særlig onsdag den andre, men ellers fine forhold.
Som vanlig seint på høsten har Fedje en god del fugl å bye på.

De beste fuglene, ihvertfall av nye, var nok svartrødstjerten og tundragåsa.
Det var fremdeles to hvikinngjess på plass den andre. Dagen etter var de vekke, men både tundragåsa og de tre grågjessene var fremdeles på plass på Stormark. Midt på jordet var det to flekker med fjær omtrent tre-fire meter fra hverandre. Lurer på om fuglene kan ha blitt skutt?

Så både kornkråke og svartkråke på Stormark. Regner med at dette er fuglene som har vært observert på Fedje tidligere i høst.

Første dagen fant jeg en snøspurv på Moldøyna. Her kom det og forbi en vandrefalk med bytte i klørne. På tordsdag fløy det to snøspurver mot sør ved Stormark.

På torsdag var det to gransangere ved Våge. Også fire-fem munk på forskjellige steder begge dager. Begge dager var det og en steinskvett ved veien til Hestneset. Trolig den grønlandske underarten.Det var fremdeles en god del trost, grå og rødvinge på trekk. Sanglerker så jeg begge dager.

På Stormark på onsdag var det en litt spesiell måke. Ligner vel mest på en fiskemåke? Har lys iris, litt rar fasong på både kropp og hode, litt kraftig nebb, samt litt for frisk gulfarge på beina. Sund jeg ikke tok flere bilder av denne fuglen...

På vei til Fedje på onsdag tok jeg en rask stopp ved Tjørnebotnane på Radøy. Her var det minst to vannrikser.
På torsdag svingte jeg innom Åråsvatnet. Her var det bl.a. to bergender.

No comments:

Post a Comment