Saturday, May 5, 2012

Litt av hvert...Dvergspett ved Fjellanger


Hvitryggspett på Litleskare


Hjort på Austrheim

Er for tiden på vakt og fuglekikking blir det ettersom jobb og værforhold tillater.
De første par dagene av vakta var været bra og jeg fikk med meg bl.a. lomvi, lunde, smålom og noen ubestemte lommer i Austrheim. Det går helt klart et lomtrekk vest av Rongevær mot ytre deler av gulen. Helt sikkert ikke av samme kaliber som vest i havet, men skulle vært spennende å gjort en skikkelig telling en gang. Kanskje til neste år i månedskiftet april/mai!?

I går hadde jeg to-tre timer til overs og tok turen til Fjellanger og edelløvskogen der. Er nok et dvergspettpar som hekker i området. Fikk noen fine bilder av en hannen og en kort videosnutt;  https://vimeo.com/41611410      Også et grønnspettpar holder seg i området.

Første mai registrerte jeg en ny art for Dalen og Litleskare. En hvitryggspett landet på telefonstolpen rett vedf huset. Fikk noen bilder før den forsvant videre. Kanskje er det et par i bøkeskogområdet? 30 april fløy det igjen en musvåk over Litleskare.

2 comments:

  1. Fine bilder der jeg likte alle men best nr 2.

    Ottar

    ReplyDelete
  2. Takk, Ottar. Kikker innom bloggen din innomellom. Flotte bilder og fin lesning! Bøksangeren er en fugl jeg håper å treffe på her i Hordaland i vår.

    ReplyDelete