Friday, May 27, 2011

26-27 mai - Lindås kommune

Dagen i dag(fredag) startet noe overraskende med å høre en gresshoppesanger mindre enn 100 meter fra huset vårt i Dalen. Den sang flere ganger høyt og tydelig ca. 08.30, da jeg skulle kjøre ungene på skolen. At det skulle dukke opp en fugl her er vel ikke akkurat en bombe, men overrasket blir man allikevel når det først skjer! Biotopen her er vel så bra for gresshoppesanger som den på Selevoll. Tok etter ungelevering turen om Selevoll for å sjekke om fuglen der framdeles var på plass og det var den. En kort tur til Lygra ga dagens tredje gresshoppesanger. Den sang friskt, kanskje inspirert av det fine været!? Den satt nær det gamle kvernhuset ved bekken som renner ved Berås og videre over Myksvoll. Her sang det og en gulsanger. Ved Toptingi, rett før krysset Lygra-Feste, sang det ikke mindre enn en to gulsangere og minst en hagesanger. Her kom en gjøk forbi med et slep av småfugler.
På Lygra fant jeg i dag kun to viper på Innluro. Trolig to par. Fire terner i Toptingasundet. Trolig to par. På Innluro er det fremdeles hekkende hegrer i granene.

I går var jeg igjen ute på en nattlig ekspedisjon. Turen denne gangen gikk til de indre delen av Lindås. Kort oppsummert, kveldens beste funn, en gresshoppesanger på Høyland. Dette er og ny lokalitet for arten. Gresshoppesangeren på Selevoll sang da også, litt før kl. 0400.
All nedbøren som hadde gjort elver og bekker store gjorde lytteforholdene vanskelige mange steder. Godt mulig det var fugler jeg ikke fikk fanget opp.

No comments:

Post a Comment