Thursday, May 20, 2010

20 mai Purkebolsvatnet, Austrheim - TROSTESANGER
ser ut til at fuglen fra i fjor er tilbake, som første trostesanger i Norge i år. Klokka 0510 i dag satt det ihvertfall en TROSTESANGER å sang av full hals på nøyaktig samme sted som Morten Wilhelmsen oppdaget en i fjor. Dette føltes som å treffe en gammel kjenning igjen og en fin presang å få på min 40-årsdag!
Jeg var den siste som observert trostesangeren i fjor, og nå, den første som oppdaget den i år. Søkte litt på artsobservasjoner sine registreringer av trostesanger og fant ut at det kun er noen få registeringer av syngende trostesanger før 20 mai. Disse funnene går helt tilbake til 1950. Fant også ut at siste registrering av fuglen i fjor, 30 juni, er den nest seineste gjort av syngende fugl her i landet gjennom tidende. Skal bli spennede å se hvor lange den holder på i år! Så vidt jeg fant ut er den perioden fuglen holdt seg i Purkebolsvatnet i fjor den neste lengste som er registrert noen gang i Norge.
Fuglen sang jevnt og trutt, kun avbrutt av et par korte turer over i sivet rett på andre siden av veien, den halvtimen jeg var tilstede.

Kan til slutt nevne at gresshoppesangeren ved Hopsvatnet fortsatt er på plass.

I videoen (innspilt men en Ipod Nano) kan du høre lyden av trostesangeren, 20.05.2010.

4 comments:

 1. Excellent (re)find!
  I was already seawatching at Skogsøy when you found this fantastic bird.

  ReplyDelete
 2. This find was a big surprise and a nice birthday present to pick up on my way home from work early in the morning!

  ReplyDelete
 3. Strålende (gjen)oppdagelse Ola, og gratulerer med dagen!

  ReplyDelete
 4. Takk for det, Frode! Den var på plass i natt også.

  ReplyDelete